Pavasarī Rīgā norisināsies Eiropas Putnu uzskaišu padomes konference

No 2025. gada 31. marta līdz 4. aprīlim Rīgā notiks Eiropas Putnu uzskaišu padomes (European Bird Census Council, EBCC) 23. konference “Bird Numbers 2025: Synergies in monitoring for conservation” (“Putni skaitļos 2025: sinerģijas monitoringā dabas aizsardzībai”). Konferenci organizē Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību. 

EBCC konferences notiek reizi trijos gados, pulcējot pētniekus un dabas aizsardzības speciālistus, kas nodarbojas ar putnu monitoringu, izpēti un aizsardzību no Eiropas un ārpus tās. Konference ietvers plašu tēmu loku, tostarp nesen veikto putnu monitoringa iniciatīvu rezultātus, ūdensputnu uzskaiti un atlantus. Turklāt konferences tēmas ietver pētījumus par populācijas pārmaiņu virzītājspēkiem, demogrāfiskajiem rādītājiem un Eiropas putnu sugu izplatības modeļiem, apskatīta arī aizsardzības pasākumu un valdības politikas efektivitāte, tehnoloģiju, metodoloģiju un analītisko pieeju sasniegumi, putnu kā vides indikatoru izmantošana un sabiedriskās zinātnes iniciatīvu attīstība.

Latviju konferences zinātniskajā un organizatoriskajā komitejā pārstāv Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta vadošais pētnieks, Ornitoloģijas laboratorijas vadītājs Dr. biol. Oskars Keišs un Latvijas Ornitoloģijas biedrības padomes loceklis, Latvijas Universitātes asociētais profesors Dr. biol. Ainārs Auniņš.

Klātienes konference norisināsies LU Dabas mājā, Rīgā, Jelgavas ielā 1. Plašāk par konferenci ir iespējams uzzināt tīmekļvietnē birdnumbers2025.lu.lv.

Pieteikumu iesniegšana dalībai konferencē ar priekšlasījumu ir iespējama līdz 2024. gada 15. oktobrim, savukārt pieteikumu dalībai konferencē ar stenda referātu ir iespējams pieteikt līdz 2025. gada 15. janvārim.Pieteikumus iespējams iesniegt šeit: https://conferences.lu.lv/event/579/.

Tiem Latvijas Ornitoloģijas biedrības biedriem, kuri vēlas klausīties konferenci klātienē, ir iespēja to darīt par īpašu cenu. Ja ir vēlme izmantot šo iespēju, lūgums ziņot par to, rakstot uz e-pastu putni@lob.lv.