Atvērta pieteikšanās spārnotam vasaras pasākumam “LOB Jauniešu dienas 2024”

Līdz 9. jūnijam ir atvērta pieteikšanās Latvijas Ornitoloģijas biedrības rīkotam izglītojoši izklaidējošam vasaras pasākumam “LOB Jauniešu dienas”. Pasākuma mērķis ir veicināt jauniešu izpratni par vides aizsardzību, iesaistot tos praktiskās nodarbības dabā un vairojot interesi par putnu pētniecību un aizsardzību kopīgās aktivitātēs ar domubiedriem un ornitoloģijas speciālistiem. 

Pasākuma programmā ir paredzētas tematiskas nodarbības, piemēram, par putnu izsekošanas metodēm, putnu uzskaiti ar droniem, putnu gredzenošanu, balto stārķu ligzdu uzskaiti, gan praktiskas darbnīcas putnu gredzenošanā, gan arī putnu vērošanas ekskursijas un nakts ekspedīcijas, iepazīstot arī sikspārņus un naktstauriņus. 

To, ka dalība šādā pasākumā ir laba iespēja gūt ne tikai jaunas zināšanas, bet arī jaunus draugus, apliecina LOB jauniešu pārstāves Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes 3. kursa studentes Ances Priednieces pieredze: “Savulaik vienpadsmit gadu vecumā es piedalījos ornitoloģijas nometnē. Tur ieguvu draugus, kuri tagad ir mani kursabiedri un kolēģi.” 

Vasaras pasākumam ir aicināti pieteikties jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Jauniešu dienas norisināsies no 3. līdz 5. jūlijam Kandavā, brīvdienu mājā “Jaunkrastmaļi”. 

Jauniešiem dalība pasākuma pamata daļā 3. un 4. jūlijā ir bez maksas ar nodrošinātu nakšņošanas iespēju un maltītēm. Intereses gadījumā ar līdzmaksājumu ir iespējams papildus piedalīties arī izvēles daļā, kas norisināsies līdz 5. jūlija vakaram.

Pasākuma programma pieejama ŠEIT.

LOB Jauniešu dienu 2024 programma.

Lai pieteiktos dalībai pasākumā, jāaizpilda pieteikuma anketa šeit: https://ej.uz/c9b1. Vietu skaits ir ierobežots. Priekšroka tiks dota tiem, kuri savlaicīgāk aizpildīs pieteikuma anketu. 

Vasaras pasākums “LOB Jauniešu dienas” ir viena no aktivitātēm Latvijas Ornitoloģijas biedrības projektā “No baltā stārķa ligzdas līdz jauniešu vides aktīvismam”. Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un Vācijas Dabas aizsardzības asociācija. 

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB ārējās komunikācijas speciāliste