LOB biedre Rasma Pīpiķe: Biedri organizācijām var dot to, ko paši prot

Videostāstā “Putnustāsti. Personība” aicinām iepazīt tuvplānā Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) biedri Rasmu Pīpiķi, kura ir dažādības vadības eksperte, ikdienā darbojas Latvijas Jauno zinātnieku apvienībā un ir Rīgas Tehniskās universitātes doktorante.

Vēlmi iesaistīties Latvijas Ornitoloģijas biedrībā Rasma sasaista ar brīdi bērnībā, kad aiz savas lielās ziņkāres nejauši gadījies nogāzt bezdelīgas ligzdu. Tas ieskaņojies prātā kā viena no dzīves mācībām – nedarīt otram to, ko nevēlies, lai dara tev. LOB Rasma pievienojās 2012. gadā. “Putni ir dabas brīnums, ar kuru esam saistīti,” teic Rasma, kas dabas aizsardzībā ir līdzdarbojusies atbalstot vides aktīvismu ar savām profesionālajām zināšanām. “Katrai organizācijai kā biedri varam dot to, ko paši protam.”

Līdzās zināšanām par putniem Rasma uzskata par svarīgu izprast cilvēkam saikni ar dabu, turklāt izprast to jau no bērnības un skolas laika. “Interešu aizstāvība ir par tiem, kuri savā vietā nevar pateikt neko,” savu attieksmi pret pilsonisko aktīvismu pauž Rasma. “Nav jābūt doktora grādam, lai iestātos par putniem.”

Par LOB biedru var kļūt jebkurš interesents, neatkarīgi no vecuma un zināšanām par putniem, aizpildot pieteikuma anketu ŠEIT.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) īsteno videostāstu ciklu par LOB biedriem “Putnustāsti. Personība”. Katru pieredzes stāstu papildina praktisks padoms, ko ikviens var izmantot ikdienā, lai darītu labus darbus putnu un līdz ar to arī cilvēku labā. Kopumā izveidoti videostāsti par 28 LOB biedriem, kas pārstāv dažādas vecuma grupas, reģionus, nodarbošanās, intereses, un to iesaisti pilsoniskās aktivitātēs dabas aizsardzības jomā. Video – Edgars Dzenis, projekta vadītājs – Agnis Bušs, komunikācijas speciāliste – Kitija Balcare. 

Videostāstu cikls “Putnustāsti. Personība” ir viena no aktivitātēm projektā “Latvijas Ornitoloģijas biedrības interešu pārstāvība un sabiedrības iesaiste”, ko finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Foto: Edgars Dzenis.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB ārējās komunikācijas speciāliste