LOB biedri Edmunds Jansons un Kristīne Zvirbule: Zīmējot putnus, tos var labāk iegaumēt

Videostāstā “Putnustāsti. Personība” aicinām iepazīt tuvplānā Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) biedrus Edmundu Jansonu un Kristīni Zvirbuli, kuri rada animācijas studijā “AtomArt”. Abi ir LOB biedru pulkā kopš 2020. gada.

Edmunds Jansons ir animācijas filmu režisors, ilustrators un pasniedzējs, kuram interese par putniem radusies vērojot tos, lai uzzīmētu: “Mēs varam attēlot to, ko pazīstam un zinām. Putnu vērošana man nozīmē estētisku baudu.” Zīmējot putnus, tos var labāk arī iegaumēt. Savukārt Kristīne Zvirbule ir animatore, kas pievērsusies arī animācijas režijai. “Putnu izzināšana man pavērusi citu ainavu, raugoties dabā,” teic Kristīne, piebilstot, ka putnu vērošana ir labs paņēmiens, kā aizmirsties dabā. Edmunds piebilst, ka vērojot putnus cilvēks kļūst vērīgāks arī pret citām norisēm dabā.

Par LOB biedru var kļūt jebkurš interesents, neatkarīgi no vecuma un zināšanām par putniem, aizpildot pieteikuma anketu ŠEIT.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) īsteno videostāstu ciklu par LOB biedriem “Putnustāsti. Personība”. Katru pieredzes stāstu papildina praktisks padoms, ko ikviens var izmantot ikdienā, lai darītu labus darbus putnu un līdz ar to arī cilvēku labā. Kopumā izveidoti videostāsti par 28 LOB biedriem, kas pārstāv dažādas vecuma grupas, reģionus, nodarbošanās, intereses, un to iesaisti pilsoniskās aktivitātēs dabas aizsardzības jomā. Video – Edgars Dzenis, projekta vadītājs – Agnis Bušs, komunikācijas speciāliste – Kitija Balcare. 

Videostāstu cikls “Putnustāsti. Personība” ir viena no aktivitātēm projektā “Latvijas Ornitoloģijas biedrības interešu pārstāvība un sabiedrības iesaiste”, ko finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Foto: Edgars Dzenis.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB ārējās komunikācijas speciāliste