Aicinām jauniešus uz LOB Jauniešu ligzdas sanākšanām

Lai rosinātu jauniešus pievērsties putnu iepazīšanai un klātienē sastapt domubiedrus ar interesi par dabu, Latvijas Ornitoloģijas biedrība aizsāk putnu un domubiedru iepazīšanas ciklu “LOB Jauniešu ligzda”. Pirmā sanākšana kopīgā putnu vērošanā jauniešiem ir iecerēta jau 26. oktobrī Daugavgrīvā. 

Pirmajā sanākšanā jauniešiem būs iespēja doties putnu vērošanas pārgājienā, apmeklēt Daugavgrīvas putnu vērošanas torni un molu un iepazīt vienam otru klātienē. Paredzamais pārgājiena norises laiks ir trīs stundas un tā garums aptuveni astoņi kilometri. Līdzi jābūt laikapstākļiem atbilstošiem apaviem un apģērbam, binoklim (ja tāds ir pieejams), kā arī siltai tējai termosā un vieglām uzkodām. Pārgājienu vadīs LOB Cēsu grupas pārstāvis Mārtiņš Platacis. Uz sanākšanu ir aicināti 13 līdz 25 gadus veci jaunieši.

Lai piedalītos pārgājienā, līdz 25. oktobrim ir jānosūta pieteikums uz e-pastu baltiestarki@lob.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, vecumu un kontakttālruni. Ja dalībnieks vēl nav pilngadīgs, lūgums pieteikumā norādīt arī vecāku kontakttālruni. Tikšanās vieta 26. oktobrī plkst. 10.00 ir paredzēta Rīgā, Daugavgrīvā, Birutas Baumanes alejā un autobusu galapunktā (https://ej.uz/kbo5).

Iecerēts, ka LOB Jauniešu ligzdas sanākšanas norisināsies rudens un ziemas periodā vismaz vienu reizi mēnesī LOB birojā Rīgā, Skolas ielā 3 vai arī dažādās putnu vērošanas vietās dienas gaišajā laikā, iepriekš izziņojot tikšanās vietu. LOB Jauniešu ligzdas sanākšanas ir turpinājums šovasar aizsāktajām LOB Jauniešu dienām, kurās pulcējās bērni un jaunieši ar interesi par putniem, dabas aizsardzību un pētniecību. 

Sanākšanu cikls “LOB Jauniešu ligzda” ir viena no aktivitātēm Latvijas Ornitoloģijas biedrības projektā “No baltā stārķa ligzdas līdz jauniešu vides aktīvismam”. Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un Vācijas Dabas aizsardzības asociācija (NABU). 

Titulattēlā: Putnu dienu 2023 pārgājiens dabā. Foto: Inga Ozola.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB ārējās komunikācijas speciāliste